lukoil-banenr

Echipa BMW a câştigat toate titlurile în DTM

Succesul pe linie al constructorului german a venit la capătul unei victorii dramatice obţinute de Bruno Spengler (BMW Team Schnitzer) în ultima cursă a sezonului, care s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute pe circuitul de la Hockenheim.

Pilot Autoexpert

Plecat de pe poziţia a treia a grilei de start, Spengler a devenit lider în primul tur şi, după ce a rezistat presiunii exercitate de Gary Paffett de la HWA Mercedes în finalul cursei, a trecut primul linia de sosire. Victoria, cea de-a patra obţinută de Spengler în acest sezon, i-a permis acestuia să câştige titlul piloţilor cu un avans de numai patru puncte în faţa lui Paffett.

În plus, BMW Team Schnitzer a triumfat în clasamentul echipelor cu 178 de puncte, cu numai opt mai mult decât Thomas Sabo Mercedes AMG Bank. Nu în ultimul rând, BMW şi-a adjudecat şi titlul constructorilor, reuşind să-i învingă pe rivalii de la Audi cu un avans de numai 11 puncte.

„Senzaţional. Minunat. Incredibil. Încă nu-mi vine a crede tot ce s-a întâmplat aici. Pentru câştigarea titlurilor la piloţi şi echipe, Bruno Spengler şi BMW Team Schnitzer merită toate felicitările noastre. Este o zi fantastică pentru toţi cei de la BMW Motorsport. Ne-am întors în DTM după o pauză de aproape 20 de ani şi am vrut să fim competitivi cât mai curând posibil. Acum suntem la Hockenheim şi vorbim de câştigarea tuturor celor trei titluri în sezonul de revenire. Astăzi, BMW Motorsport a scris un nou capitol în istoria motorsportului”, a declarat Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport.

Comentarii