lukoil-banenr

Echipa de uzină Mini se retrage din WRC

După doar doi ani petrecuţi în cea mai importantă competiţie din lumea raliurilor, Mini va părăsi oficial competiţia, însă bolidul Mini John Cooper Works WRC va fi disponibil pentru echipele private. Echipa de uzină a fost gestionată în acest an de Prodrive şi, ulterior, de WRC Team Mini Portugal, care îi are în prezent ca piloţi pe Chris Atkinson şi Paulo Nobre.

Pilot Autoexpert

„Mini va abandona implicarea în WRC cu echipa de uzină la sfârşitul sezonului 2012. Până la sfârşitul sezonului, WRC Team Mini Portugal va concura în fiecare etapă şi, în concordanţă cu regulamentul FIA, vom obţine omologarea pentru Mini John Cooper Works. În acest fel vor fi atinse condiţiile pentru a permite părţilor interesate să concureze cu această maşină în WRC”, a declarat Kay Segler, vice-preşedinte al diviziei Mini Business Coordination and Brand Management.

De asemenea, BMW, constructorul german proprietar al mărcii Mini, va continua să construiască motoarele turbo de 1.6 litri utilizate în WRC, pe care le va oferi celor de la Prodrive.

Mini a revenit în WRC în 2011 şi a obţinut până în prezent trei podiumuri, cel mai important rezultat fiind locul doi obţinut de Dani Sordo în Raliul Monte Carlo din luna ianuarie a acestui an.

Comentarii