lukoil-banenr

Echipa Mercedes AMG F1 a prezentat motorul pentru sezonul 2014

Motorul V6 va avea o capacitate de 1.6 litri de 750 CP disponibili la o turaţie maximă limitată la 15.000 rpm. Concomitent este introdus şi noul tip de sistem de recuperare al energiei (KERS) care va dezvolta 161 CP pentru 33.3 secunde pe tur.

Pilot Autoexpert

Andy Cowell, directorul general al departamentului Mercedes-Benz High Performance Engines a comtrazis temerile referitoare la sunetul noilor motoare:“Motoarele vor fi zgomotoase, dar eu consider că sunetul este unul “dulce”. Frecvenţa va fi mai mare, iar împreună cu turbocompresorul rulând la 125.000 rpm, motorul va fi unul foarte zgomotos. Chiar şi acum, în timpul testelor de pe bancul de lucru, ai nevoie de dopuri pentru urechi.”

El a relatat şi despre performanţele noului motor:“Noile motoare vor genera mai mult cuplu, în special la ieşirea din viraje. Bolizii vor avea mai multă aderenţă la ieşirea din viraje, ceea ce ne va bucura pe toţi. Motorul va avea o influenţă mai mare în sport, dar mai multe vom putea şti abia în 2014.”

Un lucru intrigant la mai adăugat Cowell:“Dacă în ziua de azi este dificil să fii rapid fără KERS, din 2014 va fi imposibil să concurezi fără acest sistem de recuperare.”

Adrian Newey, directorul tehnic al echipei Red Bull Racing F1, a declarat anul trecut că din 2014 motorul va avea un rol critic în deciderea câştigătorului din sezonul 2014.

Comentarii