lukoil-banenr

Ediţie specială în cinstea a 50 de ani de Porsche 911

Pilot Autoexpert

Pentru a sărbători aniverea a jumătate de secol de existenţă a legendarului model 911, germanii au lansat o ediţie specială a coupe-ului cu forme istorice.

Porsche 911 Carrera S 50 Years Edition va fi produsă în 1.963 de exemplare şi va fi prezentată la ediţia din acest an a Salonului Auto Frankfurt, tot acolo fiind găzduită, în 1963, lansarea primei generaţii 911.

Bazat pe versiunea de serie a modelului cu tracţiune pe spate Carrera S, modelul aniversar are parte de acelaşi posterior ca versiunile cu tracţiune integrală Carrera 4, care adaugă 44 mm la lăţimea maşinii, şi va putea fi cumpărat în doar trei culori – gri deschis, gri închis şi negru.

Printre elementele distinctive se află şi grila radiatorului şi ramele geamurile cu accente cromate, iar jantele de 20 de inch sunt inspirate din designul clasic al jantelor Fuchs. Cum e şi firesc pentru o ediţie aniversară, nu lipseşte şi o emblemă proprie, care a fost montată sub sigla Porsche de pe spoilerul spate.

Habitaclul de asemenea iese în evidenţă, scaunele fiind îmbrăcate parţial într-un material textil de inspiraţie retro, care face trimitere spre tapiseria tartan a modelelor 911 din anii ’60.

Cam astfel arată lista de modificări estetice, însă Porsche nu ar fi fost Porsche dacă nu ar fi oferit şi modificări tehnice pentru noul 911 Carrera S 50 Year Edition. Aşa dar, ediţia aniversară se laudă şi cu o versiune specială a sistemului de suspensie Porsche Active Suspension Management (PASM), precum şi cu sistemul Porsche Torque Vectoring (PTV) cu diferenţial spate cu alunecare limitată.

Comentarii