lukoil-banenr

Ediţie specială: Phantom Year of the Dragon

Cei de la Rolls Royce s-au gândit la o ediţie specială pentru milionarii chinezi: Phantom Year of the Dragon. Care, în ciuda preţului de circa 1,2 milioane de dolari, s-a vândut ca pâinea caldă.

Pilot Autoexpert

La chinezi, Anul Dragonului are o semnificaţie aparte, legată în primul rând de bogăţie. Aşa că milionarii chinezi s-au îngrămădit să cumpere una dintre cele mai exorbitante ediţii speciale propuse de Rolls Royce în ultimul timp pentru Phantom: Year of the Dragon.

Maşina a fost prezentată oficial încă din luna august a anului trecut, ca un omagiu adus Anului Nou Chinezesc, beneficiind de tratamente exclusive: inserţii din aur, gravuri aurite reprezentând dragonul, tapiţerie din piele ultra-luxoasă, o iluminare interioară particularizată, precum şi multe alte detalii de natură să satisfacă ego-ul unui milionar.

Toate acestea au dus la un preţ aproape de trei ori mai mare decât al unui Phantom obişnuit, preţul în China pentru Rolls Royce Phantom Year of the Dragon ajungând la 7,4 miliarde yuan (aproximativ 1,2 milioane USD, adică puţin sub milionul de euro).

În mod interesant, deşi oficialii Rolls Royce se laudă cu un record istoric de vânzări în 2011, nu au publicat şi numărul de exemplare Phantom Year of the Dragon vândute în China, limitându-se la a comunica faptul că stocul a fost deja epuizat. Neoficial, se pare că vorbim de un stoc de câteva zeci de exemplare , ceea ce explică intenţiile Rolls Royce de a mai deschide circa 10 showroomuri, pe lângă cele 14 existente deja în China.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentNoul Defender – made in India
Articolul următorBMW X6 facelift