lukoil-banenr

Editie limitata Audi A1 Quattro

Noul Audi A1 Quattro promite sa faca furori in domeniul premium al clasei mici, venind cu un motor turbo de 2,0 litri si 256 CP, o cutie de viteze manuala cu 6 trepte si tractiune integrala quattro. Cu alte cuvinte, un mini hot-hatch fara rival pentru moment, nici un alt model de clasa mica nedepasind bariera celor 250 CP si neavand tractiune integrala.

Pilot Autoexpert

Puterea maxima de 256 CP a lui Audi A1 Quattro este obtinuta la un regim de 6.000 rpm, in timp ce cuplul maxim are o valoare excelenta, de 350 Nm, obtinuti pe o plaja destul de larga de turatii, intre 2.500 si 4.500 rpm. Prin urmare, micul A1 Quattro devine un mic diavol, anuntand un demaraj 0-100 km/h in doar 5,7 secunde (la nivelul unui Audi S3!) si o viteza maxima de 245 km/h. Interesant este ca si consumul mediu are o valoare favorabila, fiind cotat la doar 8,5 litri/100 km. Dintre modificarile tehnice importante mai mentionam adoptarea unei directii cu un raport de demultiplicare revizuit, de 14,8:1, in timp ce sistemul de control al stabilitatii ESP beneficiaza de o noua functie SPORT, dar, pentru senzatii extreme, poate fi dezactivat complet.

Audi A1 Quattro beneficiaza de un set de jante de 18 inch cu un design de tip turbina, la fel ca modelul celebru Audi Quattro, care a facut furori in raliuri in anii ’80, iar pneurile au dimensiunea de 225/35 R 18. Adaptarea tractiunii integrale quattro inseamna si reducerea portbagajului cu 60 de litri, insa masina isi pastreaza configuratia cu 4 locuri, ramanand suficient de practica pentru uzul cotidian. In interior, A1 Quattro beneficiaza de mai multe inscriptii „quattro”, in timp ce tapiteria din piele neagra are cusatura rosie vizibila. Cat despre stilul exterior al masinii, noul Audi A1 Quattro este foarte bine individualizat in gama, preluand cam tot ce se poate de la conceptul Audi A1 Clubsport Quattro: spoiler racing, praguri noi, eleron mare pe hayon sau cele doua evacuari foarte vizibile. Fiecare dintre cele 333 de exemplare va fi disponibil vopsit in Alb Glacier, in timp ce acoperisul si elementele hayonului vor beneficia de un tratament Negru High-Gloss.

Cat costa noul Audi A1 Quattro vom afla, cel mai probabil, doar la Salonul Auto Geneva 2012, unde mini-hot-hatch-ul germanilor va fi expus publicului pentru prima data.

Comentarii