lukoil-banenr

Șeful Inspectoratului General al Poliției a anunțat pe pagina sa oficială că vrea amenzi mai aspre pentru amatorii de viteză. Domnul Alexandru Pînzari a invitat și opinia publică să participe, pentru a afla părerea șoferilor.

Pilot Autoexpert

Voi, ce credeți despre sancționarea mai aspră a amatorilor de viteză?
Un proiect de lege propune amenzi mai aspre pentru depășirea limitei de viteză. Astfel, pentru depășirea vitezei:

– de la 10 la 20 km/oră, amenda ar putea fi de la 600 la 900 lei (în prezent 300-600 lei);
– de la 20 la 40 km/oră, amenda ar putea fi de la 900 la 1200 lei (în prezent 600-900 lei);
– mai mult de 40 km/oră, amenda ar putea fi de la 1500 la 1800 lei (în prezent 1200-1500 lei).”

Acestea sunt noile amenzi propuse în proiectul de lege. După cum a menționat dnul Pînzari ”numărul punctelor de penalizare aplicate rămâne neschimbat”. Aparent, sancțiunile sunt orientate nu spre disciplinarea șoferilor ci spre mărirea bugetului, așa cum punctele de penalizare sunt de fapt coșmarul șoferilor și nu banii plătiți pe amenzi.

Mai mult de atât, neschimbată a rămas ultima categorie, cea care prevede depășirea limitei de viteză cu peste 40 km/h și pentru care amenda maximă va fi de 1800 de lei.

Pentru un proprietar de automobil de lux, în special sport, suma de aproximativ 90 de euro este nesemnitificativă în raport cu luxul de a circula pe drumurile publice cu o viteză de 200 km/h, să zicem prin centrul orașului.

Amintim că anterior, AutoExpert a scris despre o șoferiță din capitală care a sfidat MAI-ul după ce a zburat ușor deasupra asfaltului, cu o viteză de circa 200 km/h, pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitală. Pe atunci INP-ul a declarat că s-a autosesizat pentru ca mai apoi să vedem că nu au întreprins nici o acțiune!

INP, nu vă mai autosesizați! Fata zburătoare a fost identificată. În 2018 a suferit deja un accident

Comentarii