lukoil-banenr

Şeful mărcii Volkswagen regretă plecarea la Kia a lui Peter Schreyer

Şeful mărcii Volkswagen a acordat recent publicaţiei Bild am Sonntag un interviu în care a făcut câteva afirmaţii mai speciale – a declarat că regretă plecarea lui Peter Schreyer, fostul şef de design al mărcii Audi, la coreenii de la Kia. „Nu trebuia să-l lăsăm pe Schreyer să plece”, declara şeful mărcii germane în cadrul interviului. Piech nu a detaliat de ce regretă plecarea lui Schreyer, preferând să discute în continuare despre viitorul mărcii pe care o conduce. Deşi are 75 de ani împliniţi şi conduce Volkswagen de 18 ani, Piech doreşte să rămână la frâiele mărcii pentru încă 5-7 ani, pentru a călăuzi creaţia viitorului Golf.

Pilot Autoexpert

Piech a rămas modest, refuzând să-şi asume meritul pentru succesul platformei modulare MQB a concernului Volkswagen, platformă lansată pe noile Volkswagen Golf şi Audi A3. Ulterior, respectiva platformă va fi utilizată de peste 30 de modele, de la Polo până la Passat, iar aceasta urmează să fie integrată şi în gamele Skoda, Seat şi Audi în următorii cinci ani. Piech susţine că BMW a introdus ideea unei arhitecturi modulare cu modelele Seria 5 şi Seria 7, iar Volkswagen doar a perfecţionat ideea prin expansiunea unei asemenea platforme pe o gamă largă de mărci şi modele, precum cele din portofoliul Volkswagen Group.

Piech mai consideră că viitorul automobilelor nu este reprezentat de vehiculele 100% electrice, ci de hybrizii paraleli şi hybrizii serie, care pot oferi o autonomie superioară. În ceea ce priveşte piaţa din Europa, Piech a spus că există îngrijorări pe piaţa din Spania, dar că situaţia este mai bună pentru Volkswagen decât pentru alte mărci.

Comentarii