lukoil-banenr

Şeful Porsche a spus că se amână dezvoltarea unor modele

Compania Porsche a inaugurat săptămâna recentă producţia noii generaţii Boxster în cadrul fabricii sale din Osnabrueck, Germania. Mathias Mueller, directorul executiv Porsche, a făcut mai multe declaraţii îngrijorătoare cu această ocazie precum că evoluţia sub aşteptări a vânzărilor de anul viitor va afecta ritmul de funcţionare al companiei.

Pilot Autoexpert

Mueller susţine că pentru anul următor sunt aşteptate scăderi cu 5 până la 10 procente a vânzărilor, sub ţinta fixată de companie. Această involuţie va duce la diminuarea ritmului de producţie în cadrul întregii companii pe tot parcursul anului 2013.

Конец формы Şi nu doar atât, Mueller susţine şi că ar putea exista anumite amânări ale unor proiecte deja demarate. CEO-ul nu a vrut să ofere informaţii despre ce modele ar putea fi vorba, însă mai multe surse susţin că proiectul vizat ar fi cel al viitorului Panamera. Acesta este într-un stadiu incipient şi ar putea fi amânat o perioadă mai lungă de timp, dat fiind succesul actualei generaţii.

Deşi prospecţiunile pentru anul viitor nu sunt îmbucurătoare, anul acesta, până în luna august, vânzările Porsche au crescut cu 15%. Estimările pesimiste se bazează însă pe cererea tot mai scăzută din Europa şi din China, cele mai imprtante pieţi.

Comentarii