lukoil-banenr

Acum cinci ani în urmă, constructorul ceh de automobile Skoda, a inițiat un program în care în care elevii și-ar putea  demonstra talentul în materie de design. În prezent, Centrul de studiu din Mlada Boleslav include 13 programe diferite, având la moment circa 900 de elevi care urmeaza aceste cursuri.

Pilot Autoexpert

Pe parcursul acestui timp, elevii au dezvoltat câteva concepte neobișnuite, cum ar fi un pick-up bazat pe modelul Fabia, un coupe derivat din Rapid Spaceback și buggy electric construit pe arhitectura citadinei Citigo.

În anul 2018, un grup din 23 de elevi cu vârste cuprinse între 17 și 18 ani au ales să creeze un nou concept care să aibă la bază cel mai nou crossover marca Skoda. este vorba despre modelul Karoq, care se bucură de un succes pe măsură pe piața din Europa.

Vehiculul modificat păstrează dimensiunile versiunii de serie, însă elevii și-au dat frâu liber imaginașiei astfel folosind suspensia de la modelul Octavia RS, pentru a obșine o gardă la sol mai joasă. Cea mai mare modificare însă, cu certitudine este cea de la nivelul plafonului care a fost îndepărtat, unde deasemenea au fost ajutate portierele, iar designul hayon-ului a fost proiectat de la zero, la fel ca și sistemul de evacuare.

Prin modificari au trecut atât montanții A și B, cât și barele de protecție față și spate. Plus la toate, elevii cehi au adus modificări și la logo-ul Skoda, dar și la mânerele portierelor, care sunt luminate discret pe timpul nopții.

La fel conceptul a avut nevoie și de un nume potrivit, iar pentru a-l alege, Skoda a apelat la fanii mărcii de pe diferite platforme de socializare. Într-un final, numele „Sunroq” a fost ales câștigător, iar cel care l-a propus a fost invitat sa-i facă cunoștință cu creatorii conceptului și chiar să îl conducă.

Dacă vă întrebați de motorul cu care se echipează acest Karoq decapotabil, atunci trebuie să cunoașteți că, ”Sunroq” a primit un benzinar de tip TSI de 1.5 litri volum care oferă o accelerație de la 0 la 100 km/h în 8.4 secunde și o viteză maximă de 204 km/h.

Comentarii