lukoil-banenr

În cadrul evenimentului la care a debutat Tesla Model 3, Elon Musk dădea promisiuni că versiunea de bază va costa 35.000 de dolari. Totuși, americanii nu s-au ținut de cuvânt, astfel încât cea mai ieftină variantă a acestui EV, la momentul actual se vinde cu 49.000 de dolari SUA, în contextul în care CEO-ul Musk afirmă că „Tesla ar muri” dacă ar produce acum varianta de bază.

Pilot Autoexpert

Cu toate acestea, în cadrul unui interviu acordat vloggerului Marques Brownlee, Elon Musk rămâne optimist și anunță că Tesla va putea produce o mașină de numai 25.000 de dolari peste doar 3 ani.

„Este ceva ce am putea face. Dacă muncim din greu, poate că reușim să realizăm acest obiectiv în 3 ani”, a declarat Musk.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca Tesla să construiască un model de 25.000 de dolari în anii apropiați, luând în considerare că lista viitoarelor modele este una destul de aglomerată. Compania din Silicon Valley, va lansa SUV-ul Model Y, capul tractor Semi și viitoarea generație a lui Roadster, toate modele fiind considerabil mai scumpe decât targetul anunțat de 25.000 de dolari.

Elon Musk se află acum într-o perioadă dificilă. Asta după ce a anunțat pe contul său de Twitter că este gata să delisteze compania de pe bursă. La moment, autoritățile americane investighează dacă șeful companiei a încălcat legislația bursei, Musk la rândul său dezvăluind într-un interviu recent că, anul 2018 este „cel mai dureros și dificil an din cariera sa”.

Comentarii