lukoil-banenr

Compania Tesla a raportat pe parcursul săptămânii trecute, cele mai mari pierderi din istoria companiei, care ating cifra de  785 de milioane de dolari pentru primele 3 luni ale anului. Ca de obicei, compania americană încearcă să distragă atenția mulțimii de la datele financiare cu o serie de informații exclusive despre viitorul companiei, de data aceasta oferind informații despre Model Y.

Pilot Autoexpert

Primele detalii care privesc SUV-ul compact au fost făcute publice încă în anul 2017. Modelul va utiliza aceeași platformă ca și Model 3, însă CEO-ul Elon Musk afirmă acum că „Model Y va reprezenta o revoluție în privința procesului de producție și asamblare”. Șeful companiei americane nu a intrat în detalii pe marginea acestui subiect, însă a afirmat că Model Y nu va fi produs la uzina de la Fremont, întrucât aici se lucrează deja la o capacitate maximă.

Cu alte cuvinte, Musk, ne dă de înțeles că Model Y va fi produs la o uzină pe care Tesla nu o deține în acest moment. Anterior, s-a speculat că americanii negociază construcția unei uzine în China. Statul chinez a decis recent să renunțe la obligativitatea ca un producător să se asocieze cu un constructor local pentru a produce mașini în China, ceea ce teoretic va simplifica misiunea Tesla.

Presa internațională a anunțat anterior că producția noului Model Y va debuta în anul 2019, însă Musk s-a grăbit să nege informațiile și a menționat despre anul 2020.

„Nu vom începe producția lui Model Y anul viitor. Aș spune că cel mai probabil se va întâmpla peste 24 de luni. Prima parte a anului 2020”, a declarat Musk.

Șeful Tesla a făcut aceste declarații în cadrul unei conferințe speciale cu investitorii care au avut parte și de un moment mai puțin obișnuit. Iritat de faptul că analiștii economici au pus întrebări despre lichiditățile Tesla, Musk a afirmat că s-a plictisit și că preferă să răspundă la întrebările utilizatorilor de pe Youtube. Reacția investitorilor nu s-a lăsat așteptată: acțiunile scăzând rapid cu 7%, dar care și-au revenit parțial a doua zi.

Comentarii