lukoil-banenr

ELR – Chevrolet Volt în interpretarea Cadillac

Cadillac a dezvăluit la Detroit modelul ELR, o versiune de serie a conceptului Converj, prezentat în 2009 la acelaşi salon american. Modelul este un coupe hybrid premium, ce va intra în producţie la finele acestui an.

Pilot Autoexpert

Sub caroseria puternic inspirată de liniile colţuroase şi masculine ale conceptului Converj, noul ELR ascunde un ansamblu hybrid preluat de la Volt – ce înseamnă că modelul premium beneficiază de bateria sub forma literei T, poziţionată în centrul şasiului.

Pachetul are o capacitate de 16.5 kWh şi poate asigura o propulsie pur electrică pentru o distanţă de 56 kilometri. Cântărind 198 de kilograme şi măsurând 1.6 metri, bateria are nevoie de numai 4.5 ore pentru a se încărca de la o priză de 240 V. Dacă se foloseşte o alimentare de 120V, timpul creşte la 12 ore. După epuizarea energiei, un motor pe benzină de 1.4 litri începe să pompeze energie în baterie.

Întregul ansamblu oferă 207 cai putere şi un cuplu motor de 400 Nm, resursel suficiente pentru un sprint de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 8 secunde, cu una mai puţin decât în cazul lui Volt, şi viteza maximă egală cu 161 km/h.

Noul Cadillac ELR foloseşte o suspensie de tip Hi-Per Strut pe faţă şi vine cu transmisie automată cu opt trepte, marca ZF. Pentru puntea spate americanii au ales o punte semi-independentă cu legătura de tip Watt.

La interior Cadillac a dotat coupe-ul cu o configuraţie a scaunelor 2+2, totul condimentat cu inserţii din lemn şi piele pentru a sublinia caracterul premium. Echiparea cu fibră de carbon poate fi comandată de cei care îşi doresc o abordare mai sportivă. În plan tehnologic, Cadillac mizează pe un ecran tactil de 8 inch, pe iluminare ambientală LED şi o soluţie ingenioasă de rabatare a banchetei spate.

Comentarii