lukoil-banenr

Companiile Jaguar și Land Rover îşi vor dezvolta şi produce propriile motorizări, pe care le vor împărţi la nivel de grup, anunţă Automotive News. Concernul britanic deţinut de Tata Motors a început lucrările la o fabrică de motoare în Wolverhampton, Regatul Unit, în care au investit 750 milioane de dolari. Prima motorizare care va fi produsă în această uzină va fi un turbodiesel cu patru cilindri în linie. La 18 luni din acel moment, linia de fabricaţie va produce şi o motorizare turbo cu aprindere cu scânteie. Cele două noi motorizări sunt primele unităţi dezvoltate de la zero de cele două mărci din concernul Jaguar Land Rover din 1990 până în prezent.

Pilot Autoexpert

Ambele unităţi planificate vor fi echipate cu toate tehnologiile noi din domeniu, de la injecţie directă la distribuţie variabilă. Reprezentanţii celor două mărci nu au furnizat informaţii suplimentare despre modelele care vor fi echipate cu noile motorizări, propulsoarele urmând să fie introduse atât în gama Jaguar, cât şi în gama Land Rover.

Ultimul motor produs de Jaguar în baza unui design in-house a fost construit în 1997, în timp ce ultimul motor dezvoltat independent de Land Rover a fost construit în 1998. Ambele mărci se bucură de o creştere a vânzărilor în ultima perioadă, anul 2012 marcând un record de 357.000 de unităţi, pe care reprezentanţii companiei se aşteaptă să-l depăşească în anul curent.

Jaguar și Land Rover folosesc în prezent propulsoarele furnizate de Ford şi alţi parteneri.

Jag Land Indep

Comentarii