lukoil-banenr

Englezii de la Land Rover se gândesc să abordeze nişa SUV-urilor de segment B

Pilot Autoexpert

Conform primelor informaţii, noul proiect al englezilor de la Land Rover ar fi un vehicul cu aproximativ 30 de centimetri mai scurt decât Evoque, ceea ce l-ar încadra în segmentul popular al SUV-urilor mici. Unele voci, citate de englezii de la Autocar, spun că modelul va fi construit pe o platformă specială, care va include atât componente din cele proprii, cât şi elemente de la Jaguar, alături de piese de la partenerii Jaguar-Land Rover, Tata Motors şi chinezii de la Chery. În cazul în care această informaţie se adevereşte, SUV-ul celor de la Land Rover va fi primul care preia componente de la Tata Motors şi de la chinezii de la Chery.

Conceptele DC100 prezentate de Land Rover în trecut ar putea să inspire designerii mărcii la dezvoltarea noului model, care se vrea diferit de Evoque. Potrivit celor de la Autocar, noua generaţie a lui Defender, care a fost deja aprobată pentru producţie, îi va insufla acestui model o serie de trăsături estetice.

„ADN-ul mărcii este reprezentat de o maşină care poate să meargă de la A la B în orice condiţii, ceea ce înseamnă că fiecare model pe care îl pregătim va fi unul global. Însă, un Land Rover mic va trebui să fie bun atât pentru afaceri, cât şi pentru marcă, iar eu încă aştept o propunere de business care să funcţioneze.”, a declarat John Edwards, global brand director la Land Rover.

Comentarii