lukoil-banenr

Casa de licitaţie BH Auction, se pregăteşte să scoată în luna ianuarie a anului 2018, spre vânzare, un model unic al bolidului Toyota Supra, care ascunde sub capotă un propulsor V12.

Defapt acest coupe este destul de popular printre rândurile cunoscătorilor. Automobilul a fost construit de fondatorul renumit al atelierului de tuning Top Secret, Kazuhiko “Smoky” Nagata. Acesta în locul motorului legendar 2JZ-GTE, de 3.0 litri volum, a instalat un propulsor V12 cu capacitatea cilindrică de 5.0 litri, împumutat de la sedanul Toyota Century.

Datorită celor două turbosulfante HKS şi galeriei de admisie tunate, propulsorul cuplat la o cutie mecanică cu şase trepte marca Getrag, transmite un total de 1.000 CP şi 1.010 Nm.

La fel, vehiculul de performanţă a fost dotat cu o suspensie Aragosta, amortizatoare pentru curse Roberuta, etriere cu opt pistoane, o capotă din fibră optică, eleron fixat pe uşa portbagajului şi un body kit aerodinamic marca Top Secret, care împreună cu întreaga caroserie a fost finisat în culoarea aurie.

Sportcarul era construit pentru curse de mare viteză, în special pentru a bate recordul acelui moment de 321 km/h. Pentru asta  “Smoky” Nagata, a plecat în Marea Britanie, unde pe traseul A1, a atins viteza de 317 km/h, după care a fost imediat arestat de poliţie şi închis pe câteva zile în penitenciar.

Mai târziu totuşi, Supra a reuşit să înregistreze câteva recorduri de viteză în Noua Zeelandă şi Italia. În special pe circuitul Nardo, unde coupe-ul nipon a atins viteza de 358 km/h.

Comentarii