lukoil-banenr

Casa de licitaţie BH Auction, se pregăteşte să scoată în luna ianuarie a anului 2018, spre vânzare, un model unic al bolidului Toyota Supra, care ascunde sub capotă un propulsor V12.

Pilot Autoexpert

Defapt acest coupe este destul de popular printre rândurile cunoscătorilor. Automobilul a fost construit de fondatorul renumit al atelierului de tuning Top Secret, Kazuhiko “Smoky” Nagata. Acesta în locul motorului legendar 2JZ-GTE, de 3.0 litri volum, a instalat un propulsor V12 cu capacitatea cilindrică de 5.0 litri, împumutat de la sedanul Toyota Century.

Datorită celor două turbosulfante HKS şi galeriei de admisie tunate, propulsorul cuplat la o cutie mecanică cu şase trepte marca Getrag, transmite un total de 1.000 CP şi 1.010 Nm.

La fel, vehiculul de performanţă a fost dotat cu o suspensie Aragosta, amortizatoare pentru curse Roberuta, etriere cu opt pistoane, o capotă din fibră optică, eleron fixat pe uşa portbagajului şi un body kit aerodinamic marca Top Secret, care împreună cu întreaga caroserie a fost finisat în culoarea aurie.

Sportcarul era construit pentru curse de mare viteză, în special pentru a bate recordul acelui moment de 321 km/h. Pentru asta  “Smoky” Nagata, a plecat în Marea Britanie, unde pe traseul A1, a atins viteza de 317 km/h, după care a fost imediat arestat de poliţie şi închis pe câteva zile în penitenciar.

Mai târziu totuşi, Supra a reuşit să înregistreze câteva recorduri de viteză în Noua Zeelandă şi Italia. În special pe circuitul Nardo, unde coupe-ul nipon a atins viteza de 358 km/h.

Comentarii