lukoil-banenr

Eterniti a lansat în China modelul Artemis

Compania londoneză Eterniti Motors (care își propune să joace în liga exclusivistă a unor producători ca Aston Martin sau Bentley) a prezentat la Salonul Auto de la Beijing modelul Artemis. Producătorul susține că Artemis prefigurează o versiune de producție asemănătoare, care va fi disponibilă la vânzare chiar din această vară, noul model urmând să fie primul ”Super-SUV”.

Pilot Autoexpert

Unii ar putea să spună că nu sunt prea multe diferențe între Eterniti Artemis și conceptul Hemera, lansat anul trecut la Salonul Auto de la Frankfurt și foarte asemănător din punctul de vedere al aspectului exterior cu Porsche Cayenne. Și ar avea dreptate, pentru că pe lista schimbărilor apar acum o grilă și niște faruri care lasă impresia că au fost împrumutate de la un Jaguar, pe lângă noul design al jantelor cu dimensiuni de 23 inch și al unor ornamente.

Totuși, cei de la Eteniti pun accentul pe altceva, mai exact pe faptul că mai multe elemente ale caroseriei sunt realizate manual, dintr-un compozit din fibră de carbon. Pentru interior, au fost utilizate materiale specifice pentru o mașină de lux, cum ar fi pielea fină sau inserțiile din lemn.

Propulsia este asigurată de un motor V8 de 4.8 litri care provine de la Porsche Cayenne. Oferă 600 CP și un cuplu de 750 Nm, ceea ce îi permite obținerea unui demaraj de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde, înainte de a se atinge viteza maximă de 290 km/h.

Cu excepția Chinei, unde prețul de pornire va fi diferit, un exemplar Eterniti Artemis va costa 210.000 de Lire, adică aproximativ 255.000 de Euro.

Comentarii