lukoil-banenr

Inspectorii fiscali din Republica Moldova au verificat nouă agenţi economici specializaţi în vânzarea automobilelor depistând evaziune fiscală. Suma amenzilor aplicate au fost de circa 112.000 de lei.

Pilot Autoexpert

Potrivit unui comunicat al Serviciului Fiscal de Stat (SFS), instituţia şi-a concentrat atenţia şi intensificat acţiunile de monitorizare şi conformare a contribuabililor specializaţi în comercializarea automobilelor.

„În acest context, în rezultatul examinării indicatorilor economici conform dărilor de seamă prezentate la organul fiscal, au fost selectaţi 9 agenţi economici cu riscuri sporite pentru administrarea fiscală, manifestate prin ponderea mică a impozitelor achitate în raport cu volumul livrărilor sau cuantumul salariilor declarate”, susţin reprezentanţii Fiscului.

Astfel, inspectorii fiscali au depistat patru cazuri de încasare a mijloacelor băneşti în valută străină, nouă cazuri în care nu au fost utilizate maşinile de casă şi control, un caz în care agentul economic nu a informat instituţia despre sediu. În acelaşi timp, în urma controalelor, a fost identificat un caz în care nu a fost prezentat la prima cerere documentele de provenienţă pentru automobilele aflate în vânzare şi un caz de desfăşurare a activităţii fără autorizaţie de funcţionare.

Pentru încălcările depistate au fost stabilite sancţiuni fiscale şi contravenţionale în sumă de 112.000 de lei.

Comentarii