lukoil-banenr

F2012, noul monopost Ferrari

Scuderia Ferrari a prezentat noul monopost care va participa la Formula 1 în sezonul 2012. Lansarea a fost realizată pe Internet, pentru că ninsorile abundente din regiunea Maranello au cauzat anularea evenimentului.

Pilot Autoexpert

F2012 este înlocuitorul modelului Ferrari F150 (150°). Echipa de ingineri a modificat şasiul în partea frontală, poziţia sistemului de evacuare a fost schimbată, iar motorul a fost revizuit. Acesta este mai performant, are 8 cilindri, 32 de valve şi cântăreşte în jur de 95 de kilograme. Este cuplat la o cutie de viteze cu 7+1 trepte (una pentru marşarier), semiautomată secvenţială şi controlată electronic.

Din punct de vedere estetic, ″nasul″ maşinii lasă loc unor comentarii, pentru că arată nasol. De fapt, acest lucru este recunoscut oficial, cei de la Ferrari spunând că a fost aleasă o formă inestetică în favoarea respectării noilor reglementări pentru acest sezon.

Partea din lateral a trecut prin unele modificări, care au vizat inclusiv structura de protecţie în caz de impact. Toate elementele aerodinamice şi radiatoarele au fost îmbunătăţite, mai puţin eleronul care este oarecum asemănător cu versiunile precedente.

Cu pilot, combustibil şi apă, masa maşinii este de 640 de kilograme.

Comentarii