lukoil-banenr

Falsificatori de maşini Ferrari şi Aston Martin arestaţi de poliţie

Pilot Autoexpert

Poliţia spaniolă a depistat şi arestat membrii unei reţele care se ocupa cu producţia unor supercaruri Ferrari şi Aston Martin contrafăcute: se face trimitere la două ateliere aflate în provincia Valencia ai căror mecanici şi carosieri produceau modelele Ferrari F430 şi 458 Italia, asamblându-le pe baza unor maşini „normale”.

Conform comunicatuluui oficial emis de poliţia din Spania, întreaga caroserie şi subansamblele erau fabricate din fibră de sticlă, iar cei opt membri ai reţelei comandau unele piese din Anglia sau chiar direct de la Ferrari în cazul în care acestea erau prea dificil de fabricat.

Maşinile construite erau puse cu anunţuri de vânzare pe internet, iar preţul de vânzare al fiecăreia era de 40.000 de euro, mult sub preţul de listă al modelelor pe care le imitau.

Poliţia din Spania a confiscat în momentul arestării 17 maşini false Ferrari şi două copii după modelele mărcii Aston Martin. Acţiunea reprezentanţilor legii a venit după plângerea reprezentanţei Ferrari din Spania, care monitorizează constant piaţa de modele second-hand ale mărcii şi a aflat astfel de ofertele afişate de producătorii clandestini. Plângeri din partea clienţilor nu au existat deoarece aceştia ştiau că achiziţionează un model contrafăcut.

Comentarii