lukoil-banenr

Fantoma chineză – Geely GE

Pilot Autoexpert

Mai ţineţi minte copia mai mult decât fidelă a lui Rolls Royce Phantom, Geely GE? Se pare că presiunea publicului a dat roade şi chinezii au modificat-o. Geely GE, model lansat la Shanghai anul trecut, a fost în opinia tuturor o copie absolut grosolană a exclusivistului Rolls-Royce Phantom. Deşi Rolls Royce a anunţat la acea vreme că va iniţia o acţiune în instanţă împotriva chinezilor, nu am auzit de vreo hotărâre judecătorească care să facă dreptate. În schimb chinezii şi-au dat seama că vădita asemănare nu le este tocmai benefică şi au schimbat designul.

Toate elementele incriminate au fost modificate, grila şi farurile specifice Phantom au fost înlocuite cu unele cu un stil nedefinit, care sunt mai originale dar arată la fel de grotesc şi privează modelul de eleganţa cuvenită. O altă modificare majoră făcută este în interior, iniţial chinezii dotând habitaclul cu un singur fotoliu în partea din spate, dar apoi au realizat că nu au „reinventat roata” şi că până la urmă este necesară amplasarea a două locuri.
Acest model îşi păstrează dimensiunile şi motorizarea de 3.5 litri V6 şi va face parte din noua ofensivă Geely la Salonul de la Beijing, acolo unde constructorul chinez va lansa 59 de noi modele!

 

Comentarii