lukoil-banenr

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova a emis un nou ordin în care solicită ca toate obiectele funerare amplasate pe marginea traseelor din țară să fie scoase, informează CURENTUL. Ordinul a fost emis pe data de 16 august, anul curent. Astfel că toate crucile dar și monumentele funerare din țară  urmează a fi dezinstalate  în decurs de șase luni de la data emiterii ordinului.

Pilot Autoexpert

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne,  Ministerul Culturii, Mitropolia Moldovei și cea a Basarabiei,  urmează să informeze cetățenii despre această decizie. În cazul în care aceste obiecte nu vor fi scoase de către rudele persoanelor decedate, atunci acestea urmează a fi duse în locuri speciale și oferite preoților care vor înhuma persoane social-vulnerabile sau fără adăpost.

Datele statistice arată că aceste obiecte reprezintă pericol și pentru șoferi.  Mai multe accidente rutiere s-au soldat anume din cauza monumentelor funerare care erau amplasate pe traseele din Chișinău, persoanele implicate sfîrșind cu moartea sau ajungând în spital cu diverse traumatisme.

Reiterăm că, încă de la începutul anului 2016, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a organizat un grup de lucru format din specialiști din domeniul transporturilor, dar și membrii ai ONG-urilor și societății civile, unde au analizat această problemă și tocmai acum documentul a fost elaborat.

Comentarii