lukoil-banenr

FED Alpha

Armata din Statele Unite a realizat în colaborare cu o echipă de ingineri de la compania denumită Ricardo un vehicul de război prietenos cu mediul. Chiar dacă sună cam ciudat, FED Alpha este preocupat de consumul de combustibil. De fapt, vehiculul militar – care trebuie să-l înlocuiască pe modelul Humvee, angajat al armatei americane de peste 27 de ani – este o parte din proiectul Fuel Efficient Ground Vehicle Demonstrator, un program care este testat în prezent în Maryland.

Pilot Autoexpert

FED Alpha este construit dintr-o structură din aluminiu şi este îmbrăcat într-un costum blindat. Motorul este cuplat la o cutie de viteze cu şase trepte, automată, pentru optimizarea consumului. Pneurile uriaşe au fost dezvoltate special pentru acest model ca să opună o rezistenţă minimă la înaintare. Nu este chiar ca Marauder, dar din anumite unghiuri seamănă cu el. de fapt, dacă ne uităm mai bine la FED Alpha, constatăm că este adevărat că lumea nu este scutită de apariţii monstruoase, dar… prietenose cu mediul înconjurător.

Până ieri, FED Alpha a fost expus la expoziţia anuală AUSA de la Washington. Tu poţi să-l vezi chiar acum în fotografiile de mai jos.

Comentarii