lukoil-banenr

Organizaţia europeană Euro NCAP, a publicat recent rezultatele mai multor automobile testate spre sfârşit de an. În contextul în care maşinile moderne folosesc tot mai multe tehnologii performante, specialiştii companiei au testat şi câteva maşini mai vechi pentru a face o diferenţă.

Pilot Autoexpert

Astfel aceştia au testat 15 vehicule printre care se numără Alfa Romeo Giulietta, BMW 6 Series, Dacia Duster, DS 3, Fiat Punto, Ford C-Maх, Grand C-Max, Hyundai Kona, Jaguar F-Pace, Kia Stinger, Kia Stonic, MG ZS, Opel Karl, Toyota Aygo şi Toyota Yaris. Dintre care Fiat Punto s-a remarcat nu chiar în cel mai bun mod.

Generaţia actuală a compactei Punto, a debutat în anul 2005, iar faceliftul, care este vândut şi în ziua de azi, l-a primit în anul 2012. Dacă ar fi să vorbim despre tehnologii de securitate, diferenţa dintre sistemele cu care sunt dotate vehiculele de azi şi cele din 2012 sunt extrem de diferite la capitolul performanţă.

Maşina testată de cei de la Euro NCAP, este un Fiat Punto în caroseria hatchback, echipat cu un motor de 1.2 litri volum, care dezvoltă 69 de cai putere. După ce a fost lovit din toate părţile, acesta a înregistrat un rezultat de 51% la capitolul siguranţa pasagerilor adulţi, 43% pentru copii, 52% pentru pietoni şi 0% la siguranţa asistată.

Drept comparaţie ar putea servi Dacia Duster, care se află în acelaşi segment de preţ, notată cu 71% siguraţă pentru adulţi, 66% pentru copii, 56% pentru pietoni şi 37% în cazul siguranţei asistate.

După testele efectuate şi rezultatele calculate, secretarul general al organizaţiei Euro NCAP, a declarat următoarele: „Acesta este unul dintre cele mai bune exemple de producător care continuă să vândă un produs a carui dată de expirare este de mult trecută, pe cheltuiala cumpărătorului care nici nu bănuieşte nimic. Ne adresăm tuturor clienţilor să verifice site-ul nostru pentru a vedea cele mai recente rating-uri şi sa-şi aleagă o maşina care a fost notată cu 5 stele şi le-ar asigura o siguranţă în trafic la cel mai înalt nivel.”

 

Comentarii