lukoil-banenr

Fernando Alonso este votat cel mai bun pilot din 2012

Publicaţia britanică Autosport organizează la finalul fiecărui an un sondaj de opinie în rândul tuturor şefilor de echipă, care sunt invitaţi să alcătuiască un top 10 al celor mai buni piloţi din sezonul recent încheiat pe baza preferinţelor personale.

Pilot Autoexpert

Ulterior, piloţii sunt punctaţi conform grilei de punctare din Formula 1, cu 25 puncte acordate pentru primul loc şi un punct pentru locul 10.

În urma voturilor anonime exprimate în acest an, Fernando Alonso a fost ales cel mai bun pilot în sezonul 2012 în opinia şefilor de echipe, obţinând 269 de puncte. Sebastian Vettel, cel care a obţinut titlul mondial cu un avans de numai trei puncte în faţa lui Alonso, a ocupat doar locul doi în acest clasament cu 198 de puncte.

Cel mai probabil, Alonso a câştigat competiţia datorită performanţelor bune obţinute la volanul unui monopost Ferrari mai puţin competitiv decât cel pe care l-a avut la dispoziţie Vettel.

Aceeaşi strategie de vot ar putea explica şi clasarea lui Lewis Hamilton pe locul trei, care a obţinut patru victorii în acest an, însă nu a putut lupta pentru titlu din cauza numeroaselor probleme de fiabilitate ale monopostului McLaren.

Comentarii