lukoil-banenr

Ferrari 250 GTO stabileşte un nou record: cel mai scump automobil din lume

Pentru cei care îşi doresc un automobil exclusivist, o casă de licitaţie scoate la vânzare un model extrem de rar – celebrul Ferrari 250 GTO Serie 1, produs în anul 1962.

Pilot Autoexpert

”Ferrari 250 GTO Serie 1 este un model ce nu mai are nevoie de prezentări şi este, probabil, cel mai bun produs din istoria Scuderiei italiene. Exemplarul are un istoric excelent şi a fost păstrat într-o stare excelentă de toţi proprietarii săi. Între 1962 şi 1964 au fost produse doar 39 de exemplare Ferrari 250 GTO, ceea ce subliniază încă o dată statutul său de capodoperă a lumii auto.”, astfel este descris, chiar pe site-ul oficial al casei de licitaţie, exemplarul respectiv.

Exoticul Ferrari este propulsat de un motor V12 de 3.0 litri şi 300 de cai putere, capabil să ofere o viteză maximă de 280 km/h şi o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în 6.1 secunde.

În urmă cu doar şase luni, un exemplar similar celui scos acum la licitaţie şi aparţinând celebrului Stirling Moss, a reuşit să fie vândut cu 31 de milioane de dolari, stabilind un nou record pentru cel mai scump automobil din lume. Record care ar putea fi însă doborât încă o dată, casa de licitaţii aşteptându-se ca exemplarul său să se vândă pentru 41 de milioane de dolari.

Comentarii