lukoil-banenr

Ferrari 599XX Evoluzione vândut unui director Google la o licitaţie caritabilă

Autoproducătorul din Maranello a obţinut 1.8 milioane de euro în urma licitaţiei organizate pentru ajutorarea victimelor cutremurului din mai anul curent, în Italia. Vedeta a fost faimosul 599XX Evoluzione.

Pilot Autoexpert

Ceremonia de predare a supercarului de curse a avut loc în paddock-ul echipei de Formula 1, Ferrari Scuderia, de pe circuitul Monza. Preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, şi cei doi piloţi ai echipei Fernando Alonso şi Felipe Massa, au înmânat cheia noului proprietar, Benjamin Sloss Treynor, care a venit alături de soţia sa, Christine.

Benjamin Sloss Treynor, vicepreşedintele departamentului de inginerie al companiei Google, a declarat că e extrem de fericit că a contribuit la această cauză şi că a vrut să ofere ajutor de îndată ce a aflat ce s-a întâmplat în Italia.

Exclusivul Ferrari cumpărat de american a fost doar unul dintre obiectele scoase la licitaţie de către compania din Maranello pentru a-i ajuta pe oamenii afectaţi de cutremurul de 6,1 pe scara Richter care a deteriorat regiunea Emilia Romagna în luna mai. Câteva mii de persoane au rămas atunci fără adăpost, iar clădiri vechi de sute de ani au căzut la pământ. Mai mult, Ferrari, Lamborghini şi Maserati, care au sediile în zona lovită de cutremur, au oprit pentru scurt timp producţia automobilelor.

Ferrari 599XX Evoluzione este o maşină extrem de rară, care nu a fost omologată pentru stradă, dar care promite performanţe uluitoare pe circuit, graţie celor 750 de cai putere şi a cuplului motor de 700 Nm.

Comentarii