lukoil-banenr

Ferrari a vândut deja toate exemplarele ediției speciale F12 tdf, anunță olandezii de la Telegraaf, citaţi de automarket.ro. Chiar dacă preţul de pornire al unui model trece de 310.000 euro fără taxele aferente, totuşi, clienţii devotaţi mărcii s-au grăbit să lase avansul sau chiar să achite integral maşina. 

Pilot Autoexpert

Pentru italienii de la Ferrari a devenit deja tradiție stabilirea unei exclusivități pentru modelele lor care reușește să treacă de bariera prețului: aceştia estimează câte unități pot să vândă dintr-un model și fabrică cu unul mai puțin, pentru a se asigura că mașinile lor rămân dorite și exclusiviste! Iar după cum puteţi vedea, tactica acestora dă roade de fiecare dată.

Vorbind despre maşină, Ferrari F12 tdf, prescurtat de la Tour de France, este echipat cu un motor V12 de 6.2 litri care dezvoltă 780 de cai putere şi 705 Nm de cuplu motor. Unitatea pe benzină este conectată la transmisia cu dublu ambreiaj care face posibilă catapultarea maşinii de la zero la prima sută la oră în mai puţin de trei secunde, adică 2.9s! Nici viteza maximă nu este de neglijat, iar tdf-ul este capabil să atingă 340 km/h.

Contrar așteptărilor, ediţia specială a lui Feerrari F12 Berlinetta nu este creată în cinstea celebrei competiții ciclistice din Franța. Mai exact, F12 Berlinetta Tour de France este de fapt un omagiu adus competiției de anduranță cu aceeași titulatură desfășurată între 1899 și 1986. O competițio dominată de Ferrari între anii ’50 și ’60 cu modelul 250GT Berlinetta, învingător în cinci curse consecutive!

sursa: automarket.ro

Comentarii