lukoil-banenr

Ferrari F40 împlinește 25 de ani

Ferrari F40 pare și astăzi la fel de tânăr ca în anul 1987, când a fost lansat. Inițial, compania și-a propus să fabrice doar câteva sute de exemplare, dar cererea a fost foarte mare, iar Ferrari a suplimentat numărul de unități produse la peste o mie. Mai exact, 1.315 unități au ieșit de pe linia de producție până în anul 1992.

Pilot Autoexpert

Mai mult decât atât, F40 este unul dintre cele mai apreciate autoturisme supersport și datorită faptului că este ultimul model care a luat naștere sub supravegherea lui Enzo Ferrari.

Punctele forte sunt numeroase. Pe de-o parte, motorul V8 care livrează 471 CP, este responsabil de performanțele următoare: sprint de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde și viteză maximă de 320 km/h. Aceste cifre îl plasează pe bună dreptate chiar și alături de ”strănepotul” Ferrari 599 GTB Fiorano. Dacă ne referim la prototipul rar care este scos la licitație, cifrele încep să sune și mai bine.

Anul acesta, Ferrari F40 împlinește 25 de ani, iar cu acest prilej, mai mulți pasionați s-au întâlnit în Spania, pe circuitul de la Catalonia. Astfel, în cadrul Catalunya Classic Revival, ”vedetele” Ferrari prezente la reuniune au fost F50, însoțite de alte modele din vremuri diferite, printre care: 288 GTO, Enzo, 250 GT SWB, Testarossa și Mondial.

Comentarii