lukoil-banenr

Ferrari este cunoscut ca cel mai râvnit brand de supercaruri exotice din toată lumea. Este adevărat că este şi unul dintre cele mai scumpe însă acest lucru nu îi sperie pe clienţii şi colecţionarii Ferrari. Dovadă sunt şi cifrele de vânzări din acest an 2016.

Pilot Autoexpert

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut 2015, italienii au reuşit să livreze în simestrul doi al lui 2016 cu până la 8% mai multe automobile, ajungând astfel la un total de 2.214 exemplare. Succesul în vânzări se datorează în mare parte noilor modele California T, 488 GTB şi 488 Spider. În acelaşi timp, au scăzut cu 22% vânzările de supercaruri echipate cu motoare V12, fapt cauzat de scoaterea din producţie a modelului FF şi introducerea noului LaFerrari. Nici măcar modelul F12tdf a nu reuşit să compenseze din pierderi.

Între timp în regiunile EMEA (Europa, Orientul mijlociu şi Africa) şi China au înregistrat o creştere de 14% şi respectiv 26%. Numai pentru lunile Aprilie, Mai şi Iunie, Ferrari S.p.A. a câştigat în jur de 156 milioane de euro, curat, fără taxe.

În total, în primile şase luni ale anului, Ferrari a comercializat 4.096 de automobile şi speră să atingă pragul de 8.000 de maşini până la finele anului calendaristic.

Comentarii