lukoil-banenr

Ferrari va aduce succesorul lui Enzo la Detroit Motor Show 2013

Potrivit publicaţiei americane Inside Line, succesorul lui Enzo va dezvolta aproximativ 900 CP şi va avea motor central, caroserie din fibră de carbon şi sistem KERS inspirat din Formula 1. Debutul va avea loc în luna ianuarie a anului viitor, spun americanii citând surse din cadrul mărcii din Maranello. Pe lângă sistemul hybrid preluat din Formula 1, hypercarul are şi o caroserie din fibră de carbon realizată prin tehnici speciale de construcţie, care îi oferă o masă mai redusă.

Pilot Autoexpert

Caroseria din fibră de carbon a lui Ferrari F70 a fost prezentată la Salonul Auto de la Paris şi este cu 20% mai uşoară decât cea a lui Enzo. Rigiditatea torsională a caroseriei a crescut cu 27%, alături de o creştere de 22% a rigidităţii elementelor transversale. Toate aceste modificări sunt realizate pentru a asigura o masă apropiată de cea a lui Enzo, dificultate care apare din cauza sistemului hybrid, care va adăuga aproape 200 de kilograme.

Unitatea de propulsie pe care o va folosi viitorul Ferrari F70 este un V12 de 6.3 litri de la F12Berlinetta. Motorul oferă 730 CP în versiunea standard, însă italienii cel mai probabil îi va aplica câteva modificări pentru a stoarce mai mulţi cai putere. Pe lângă acest propulsor, F70 va avea şi sistemul HY-JERS, care îi va furniza peste 120 CP, ceea ce va ridica nivelul total al puterii la aproximativ 900 CP. Împreună cu transmisia cu şapte trepte şi două ambreiaje, modelul va fi capabil de reprize surprinzătoare şi de o economie de carburant remarcabilă pentru performanţele pe care va fi capabil să le ofere.

Comentarii