lukoil-banenr

Fiat Panda 4×4: imagini si informatii oficiale

Modelul italian va beneficia de un design fresh, se va bucura de capacitatile noului motor TwinAir de 0.9 litri, dar, poate cea mai importanta veste consta in introducerea tractiunii integrale.

Pilot Autoexpert

Noul model din Cizma are la baza clasicul Panda. Acesta masoara 3.680 mm in lungime, 1.670 mm latime, 1.600 mm in intaltime si are un ampatament egal cu 2.300 mm. Designerii italieni i-au oferit lui Panda 4×4 un look mai dur prin latirea aripilor laterale, prin modificarea spoilerelor si prin aplicarea unui scut de protectie in partea frontala.

Pentru ca inca ne aflam la capitolul emente de caroserie, ar trebui sa stiti ca Fiat ofera acum doua nuante noi pentru exteriorul lui Panda. Este vorba despre Sicialia Orange si Toscana Green. In final, designerii au ales sa monteze jante din aliaj de 15 inch.

La interior, Panda 4×4 beneficiaza de o carcasa noua a consolei centrale, de scaune diferite si de noi spatii de depozitare.

Noul model italian este echipat cu un sistem botezat „Torque on demand”. Aceasta inseamna ca tractiunea integrala este asigurata in permanenta pe ambele axe si este gestionata de un sistem electronic ce repartizeaza cuplul in functie de aderenta detectata. La capitolul siguranta, Panda 4×4 beneficiaza de ESP si ELD, functii ce sunt oferite in versiunea standard.

Asa cum afirmam si la inceput, noul model cu tractiune integrala al italienilor vine in compania motorului de 0.9 litri TwinTurbo 84 de cai, dar poate fi comandat si cu agregatul de 1.3 litri MultiJet II de 74 CP. Ambele unitati vor fi echipate inca din standard cu sistemul Start&Stop.

Noul Fiat Panda cu capacitati off-road va fi dezvelit oficial in cadrul Salonului Auto de la Paris din aceasta toamna.

Comentarii