lukoil-banenr

Fiat planifică lansarea pe piaţă a unui motor V8 turbodiesel

Noile reglementări cu privire la emisiile de dioxid de carbon au făcut ca motoarele turbodiesel cu opt cilindri în V să dispară treptat de pe piaţă şi să fie înlocuite de unităţi mai eficiente, cu numai şase cilindri în linie sau V. Ca urmare, doar câţiva constructori de automobile continuă să comercializeze spre vânzare modele V8 diesel, situaţie care s-ar putea schimba curând spre bine.

Pilot Autoexpert

După lansarea primului Maserati pe motorină din întreaga istorie a companiei, Grupul Fiat se pregăteşte să marcheze o nouă premieră – gama de motorizări oferită de Grupul Fiat s-ar putea îmbogăţi cu un nou membru, mai exact, cu un propulsor V8 turbodiesel de patru litri, capabil să aproximativ 360 cai putere şi 620 Nm.

Chiar ne fiind încă oficial la acest moment, mulţi experţi afirmă că unitatea respectivă ar putea înregistra un consum de carburant de numai 7.85 litri la 100 de kilometri, echivalentul a unui plus de aproximativ 1.5 l per 100 km comparativ cu performanţele înregistrate de noul V6 turbodiesel de trei litri şi 275 cai putere.

În cazul în care această informţie se va materializa, noul propulsor V8 turbodiesel de 360 cai putere este aşteptat să debuteze înainte de sfârşitul anului 2016, sub capota mai multor modele Maserati, printre care noile Kubang şi Quattroporte.

Comentarii