lukoil-banenr

Filosofia noului Porsche Cayman redată într-un prim filmuleţ

În esenţă, noul Cayman, ca şi generaţiile precedente, reprezintă versiunea cu acoperiş fix a recent-lansatului Boxster, însă aduce cu sine numeroase îmbunătăţiri radicale, prezente atât pe plan tehnic, cât şi pe cel estetic. Noua generaţie a coupe-ului cu motor central din Stuttgart a primit un plus de putere, a crescut în ampatament, a scăpat de câteva kilograme, dar s-a ales şi cu un design mai modern şi mai stilat.

Pilot Autoexpert

Caroseria ce echipează noul Porsche Cayman beneficiază de o construcţie ultra-uşoară, inginerii germani reuşind nu doar o reducere a greutăţii cu câteva zeci de kilograme, ci şi o rigidizare cu până la 40 de procente. Astfel, atât performanţele, cât şi eficienţa au avut de suferit destul de mult în cel mai pozitiv mod.

Modelul de bază are acum un motor de 2.7 litri, ce dezvoltă 275 de cai putere, valoare suficientă pentru o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în circa 5.7 secunde şi o viteză maximă de 266 km/h. Se adaugă transmisia PDK cu şapte rapoarte, plus pachetul Sport Chrono, şi timpul necesar acceleraţiei de la 0 la 100 km/h coboară până la aproximativ 5.4 secunde.

Modelul de top Cayman S e alimentat de acelaşi 3.4 litri, unitatea ascunsă sub capotă fiind uşor modificată pentru a pune la dispoziţia celui aflat la volan nu mai puţin de 325 cai putere. Astfel, acceleraţia de la 0 la 100 km/h se realizează în cinci secunde atunci când se optează pentru cutia manuală cu şase rapoarte şi scade până la 4.7 secunde în cazul în care fişa cu dotări include transmisia PDK şi pachetul Sport Chrono. Viteza maximă e 283, respectiv 281 kilometri pe oră.

Porsche Cayman va fi disponibil la vânzare începând cu primăvara anului viitor, la un preţ de pornire de 51.385 euro pentru versiunea de bază Cayman, respectiv 64.118 euro pentru varianta de top Cayman S.

Comentarii