lukoil-banenr

Finalistii World Car of the Year 2012

World Car of the Year, o competitie distincta fata de Masina Europeana a anului sau Car and Truck of the Year, de peste Ocean, aduna voturile jurnalistilor auto din Europa, America de Nord si Asia. La fel ca în fiecare an, câstigatorul este anuntat în cadrul Salonului Auto New York , ce urmeaza sa aiba loc în luna aprilie.

Pilot Autoexpert

Juriul editiei 2012, a WCOTY au desemnat finalistii pentru cele trei categorii ale competitiei. Ca în fiecare an, masinile nominalizate sunt încadrate în trei segmente distincte, în functie de specificul lor. La categoria World Car Design, masinile care îsi disputa titlul sunt Citroen DS5, Land Rover Evoque si Volkswagen UP!

Pentru titlul World Green Car Award, „se bat” Ford Focus EV, Mercedes-Benz 250 CDI BlueEFFICIENCY si Peugeot 3008 Hybrid. La categoria World Performance Car, nominalizarile merg catre Lamborghini Aventador LP 700-4, McLaren MP4-12C si Porsche 911.

Cele trei masini care au cele mai mari sanse de a obtine titlul de Masina Anului la nivel mondial sunt, în ordine alfabetica, BMW Seria 3 , Porsche 911 si Volkswagen UP! Interesant este faptul ca toti ocupantii topului 3 sunt de origine germana, dar mai avem de asteptat pâna la Salonul Auto New York, din aprilie, pentru a vedea câstigatorii competitiei World Car of the Year 2012.

Comentarii