lukoil-banenr

Fisker amână lansarea noului Atlantic

Fisker a hotărât să amâne lansarea sedanului Atlantic pentru 2014, din motive financiare. Se pare că producătorul auto californian nu a reușit să atragă suficiente fonduri pentru dezvoltarea noului model.

Pilot Autoexpert

Americanii de la Fisker amână planurile privind lansarea viitorului Atlantic, pe fondul dificultăților financiare întâmpinate. Potrivit noilor estimari, berlina premium cu propulsie hibrida va ajunge pe piață la sfârșitul anului 2014 sau începutul lui 2015.

În ciuda faptului că a reușit să atragă investitii de 1,2 milioane de dolari, constructorul auto nu îți poate duce la bun sfârșit planurile privind dezvoltarea noului Atlantic. Cel puțin nu în timp util.

Cu un rol important în recâștigarea încrederii clienților, Fisker Karma fusese inițial programat să debuteze anul viitor, la un preț de pornire de 55.000 de dolari. Producția va avea loc la uzina din Delaware, Statele Unite, o fostă fabrică General Motors cumpărată de californieni. Din păcate, și relația cu furnizorii scârțâie, producătorul de acumulatori A123 Systems fiind foarte aproape de faliment.

În ceea ce privește dezvoltarea hibridului premium, acesta va fi echipat cu un motor produs de BMW. Unitatea împrumutată ar urma să fie un 2.0 turbo de 240 de Cai Putere. Împreună, propulsorul „bavarez” și unitatea electrică vor produce 340 Cai Putere.

Comentarii