lukoil-banenr

Fisker Atlantic – prezentat oficial

Fisker Karma este pe placul unor celebrități de la Hollywood, iar unul dintre cele mai relevante exemple în acest sens este Leonardo DiCaprio. Combinația Karma/DiCaprio s-a dovedit a fi greu de prins chiar și de colegii noștri britanici, după cum ai citit aici. Acum, unele vedetele își vor îndrepta probabil atenția către noul hibrid sportiv de la Fisker – Atlantic – pe care publicul îl va vedea în premieră la Salonul Auto de la New York, deschis astăzi.

Pilot Autoexpert

Totuși, modelul este prezentat inițial ca un concept, dar mai mult cu numele; privește-i formele și vei vedea că mașina îți lasă impresia că ar putea să fie trimisă în producție oricând. Iar asta se va întâmpla în curând, pentru că Atlantic va fi primul model de la Fisker disponibil pentru o categorie mai largă de clienți, deoarece va avea un preț mult mai accesibil în comparație cu modelul Karma. Compania spune că mașina este adresată pentru familiile tinere, care doresc să își etaleze responsabilitatea față de mediu.

La fel ca și Fisker Karma, Atlantic este un hibrid care îi permite celui de la volan să se deplaseze atât în modul exclusiv electric, cât și tradițional, prin intermediul unui motor benzinar. Pentru prima dată, unitatea de 2.0 litri va fi de proveniență BMW. Standard, puterea va fi transmisă către roțile din spate, dar opțional se va putea alege și un sistem de tracțiune integrală.

Din punctul de vedere al designului, Atlantic păstrează trăsăturile modelului Karma. Se prezintă ca un ”pachet” mai compact, care dispune de un acoperiș din sticlă. Momentan, nu au fost anunțate dimensiunile noului hibrid, dar cei de la Fisker spun că în această privință, Atlantic este comparabil cuAudi A5 Sportback.

Fisker Atlantic va fi asamblat la o fabrică din Delaware, în Statele Unite ale Americii. Compania a precizat că prețurile și data de la care se va începe comercializarea acestui model vor fi comunicate după ce va începe producția de serie.

Comentarii