lukoil-banenr

Fisker Atlantic va fi animat de motorul BMW 2.0 turbo

Americanii de la Fisker planifică să dea startul vânzărilor conceptului Atlantic. Modelul se va poziţiona cu o treaptă mai jos decât actualul Karma şi va continua tradiţia hybridă a constructorului.

Pilot Autoexpert

Chiar şi dacă în bugetul proiectului mai sunt necesari aproximativ 150 de milioane de dolari pentru a finaliza producţia lui Atlantic, Fisker continuă să facă pregătiri pentru lansarea versiunii de serie. Constructorul american a semnat recent un parteneriat cu BMW, prin care îşi asigură furnizarea motorului N20 cu patru cilindri de 2.0 litri supraalimentat.

Astfel, modelul Atlantic va folosi a doua generaţie a trenului de propulsie hybrid EVer (Electric Vehicle extended range) asistat de unitatea BMW pe benzină.

Unitatea bavarezilor poate livra 240 de cai putere între 5000 şi 6500 de rotaţii, şi un cuplu motor de 350 Nm. Acest motor asigură propulsia modelelor 328i, 528i, Z4 sDrive28i, X1 xDrive28i şi X3 xDrive28i.

Preţul de pornire se aşteaptă a fi aproximativ 55.000 de dolari în Statele Unite, noul Fisker Atlantic poziţionându-se astfel pe acelaşi eşalon de preţ cu Audi A5 şi BMW 335i.

Comentarii