lukoil-banenr

Fisker Automotive şi-a concediat majoritatea angajaţilor

Fisker Automotive, compania auto din California cunoscută pentru modelele premium cu propulsie hybridă, pare tot mai aproape de faliment. Cea mai nouă decizie luată de conducerea companiei a fost concedierea a 75% dintre angajaţi, ceea ce a însemnat că peste 160 de angajaţi au fost anunţaţi că sunt concediaţi. Prin comunicatul de presă publicat de compania Fisker americanii anunţă că, în ciuda eforturilor făcute în ultima vreme, s-a ajuns la punctul în care concedierile de personal sunt o măsură necesară.

Fisker s-a confruntat cu astfel de probleme precum falimentul principalului furnizor de acumulatori şi demisia lui Henrik Fisker, fondatorul mărcii. Şi asta nu e tot – Fisker are de returnat un împrumut guvernamental în valoare de 529 milioane dolari primiţi în 2009. Fisker a folosit 193 milioane de dolari pentru dezvoltarea modelului Atlantic, ce ar fi trebuit să devină al doilea model din gamă. Guvernul american a oprit apoi împrumutul în luna mai 2011, după ce Fisker a întârziat în mod repetat lansarea modelului Karma.

Compania Fisker Automotive a fost înfiinţată în 2007 de către Henrik Fisker, fost designer pentru Aston Martin şi BMW şi Bernhard Koehler.

Comentarii