lukoil-banenr

Fisker Automotive şi-a concediat majoritatea angajaţilor

Pilot Autoexpert

Fisker Automotive, compania auto din California cunoscută pentru modelele premium cu propulsie hybridă, pare tot mai aproape de faliment. Cea mai nouă decizie luată de conducerea companiei a fost concedierea a 75% dintre angajaţi, ceea ce a însemnat că peste 160 de angajaţi au fost anunţaţi că sunt concediaţi. Prin comunicatul de presă publicat de compania Fisker americanii anunţă că, în ciuda eforturilor făcute în ultima vreme, s-a ajuns la punctul în care concedierile de personal sunt o măsură necesară.

Fisker s-a confruntat cu astfel de probleme precum falimentul principalului furnizor de acumulatori şi demisia lui Henrik Fisker, fondatorul mărcii. Şi asta nu e tot – Fisker are de returnat un împrumut guvernamental în valoare de 529 milioane dolari primiţi în 2009. Fisker a folosit 193 milioane de dolari pentru dezvoltarea modelului Atlantic, ce ar fi trebuit să devină al doilea model din gamă. Guvernul american a oprit apoi împrumutul în luna mai 2011, după ce Fisker a întârziat în mod repetat lansarea modelului Karma.

Compania Fisker Automotive a fost înfiinţată în 2007 de către Henrik Fisker, fost designer pentru Aston Martin şi BMW şi Bernhard Koehler.

Comentarii