lukoil-banenr

Ford a demarat producția modelului Focus Electric

Ford a anunţat că a început producţia lui Focus Electric, după care vor urma C-Max Hybrid şi C-Max Energi Plug-In.

Pilot Autoexpert

Primul dintre acestea Ford Focus Electric, este asamblat la fabrica din Michigan şi potrivit celor de la Ford, pentru o încărcare completă a acumulatorilor de la o sursă de 240 de volţi, sunt necesare trei ore, adică aproape de două ori mai repede în comparaţie cu rivalul Nissan Leaf. Totuşi, spre deosebire de acesta, Focus Electric nu beneficiază şi de un motor care să aibă grijă de acumulatorii pe care poţi să-i încarci de la o priză de 240 de volţi. Autonomia este situată între 112 şi 160 de kilometri.

Ca şi în cazul celor de la Volvo, pentru început, Ford Focus Electric va fi disponibil într-o serie limitată şi va fi comercializat mai întâi pe pieţele din California şi New York, la un preţ de pornire care va fi de aproximativ 40.000 de Euro.

Pe de altă parte, Ford intenţionează să-şi extindă gama vehiculelor electrice prin noile modele C-Max Hybrid şi C-Max Energi Plug-In Hybrid. În acestea, cei de la Ford au foarte multă încredere că vor vor oferi performanţe mai mari decât orice alt rival aflat în producţia actuală. Rivalul principal vizat în acest caz este Toyota Prius.

Ambele versiuni hibride vor folosi un motor tradiţional de 2.0 litri, aspirat natural şi benzinar, împreună cu unul electric alimentat cu energie de acumulatori cu litiu-ion. Aceştia vor fi rîncărcaţi de motorul termic, iar în timpul frânării se va recupera un procent de 95% de energie. Ca şi în cazul lui Focus Electric, acumulatorii vor putea fi încărcaţi de la o sursă de240 de volţi.

Comentarii