lukoil-banenr

Ford a prezentat noul Fusion care va participa la NASCAR

La Salonul Auto de la Detroit a fost prezentat noul Ford Fusion, adică fratele american al modelului Mondeo. Desigur, la scurt timp au apărut fotografii şi cu viitoarea generaţie Ford Mondeo, dar acum îl vei cunoaşte pe vărul sălbatic al celor două modele, adică noua versiune Fusion pregătită special pentrucompetiţia NASCAR.

Pilot Autoexpert

Din păcate, indiferent cât de mult ţi-ar plăcea maşina asta sau accesoriile de pe ea, nu vei putea să le achiziţionezi de la o reprezentanţă Ford. De fapt, echipa Ford Racing a pus la punct maşina doar pentru fotografii şi probabil pentru teste, dar în mişcare se va prezenta abia în luna februarie a anului 2013, la Daytona 500.

Cei de la Ford văd prin modelul Fusion NASCAR un instrument excelent pentru promovarea sedanului proaspăt lansat. Jamie Allison este managerul de la Ford Racing şi a precizat că ″ne dorim ca Fusion să fie maşina care poate să ajute la revenirea maşinilor standard la NASCAR″.

La fel cum echipa care s-a ocupat de construcţia modelului Dacia Duster No Limit a încercat să păstreze cât mai mult din formele unui Duster standard, la fel a procedat şi echipa de design de la Ford, condusă de Nicoghosian: să realizeze o maşină demnă să alerge la NASCAR, dar să împrumute cât mai mult din trăsăturile unui Fusion aflat în producţia de serie.

Proporţiile s-au păstrat, iar printre alte elementele comune la ambele versiuni care pot fi observate cu uşurinţă se află grila radiatorului, forma farurilor şi cea a stopurilor.

Comentarii