lukoil-banenr

Ford Atlas – conceptul viitoarei generaţii F-150

Pick-up-ul Ford F-150 este cel mai vândut model pe piaţa din Statele Unite în 2012, este unul dintre modelele emblematice ale Ovalului Albastru, fapt care îi permite să merite un tratament aparte. Constructorul american pregăteşte terenul pentru lansarea noului F-150, programată în 2015, cu un concept inovator, expus la Salonul Auto de la Detroit în premieră mondială.

Pilot Autoexpert

Prototipul, numit Ford Atlas, propune un design sportiv, influenţat de filosofia ”Built Ford Tough Image” şi subliniată de o grilă proeminentă şi supra-dimensionată, de pasaje ale roţilor generoase şi de pneuri pentru off-road. Nu lipsesc luminile LED şi un spoiler posterior. În benă, designerii au încorporat elemente de ancorare noi, rampe ascunse şi o priză de 110 volţi.

La interior, designerii au ales o tapiţerie din piele pentru scaunele noi, cusături contrastante şi multe inserţii metalice. Ford susţine că vom putea vedea un F-150 mult mai funcţional, cu ceva mai mult spaţiu pentru picioarele pasagerilor spate şi cu noi comenzi ce pot fi operate chiar şi cu mănuşi.

Conceptul Atlas este dotat cu un sistem de camere video ce oferă o vedere la 360 de grade, uşurând astfel parcarea. De asemenea, este disponibil şi sistemul Dynamic Hitch Assist, care ajută la conectarea perfectă a unei remorci.

Propulsia este asigurată de un motor Ecoboost care oferă injecţie directă, supraalimentare şi un sistem Start-Stop special, care detectează prezenţa unei remorci şi nu mai opreşte motorul la semafor – aceste îmbunătăţiri reduc valorile consumului cu 20%.

Comentarii