lukoil-banenr

 

Ford B-Max un rival pentru Opel Meriva

Pilot Autoexpert

Ford pregătește pentru piața europeana un nou model de segment B, un model a clasei subcompact capabil să rivalizeze cu Opel Meriva. Noul model de la Ford a fost botezat de presa internaţională B-Max, acest model va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva, din primăvara anului viitor. Cu acest model producătorul american intenționează să concureze cu mult mai popularul Opel Meriva, propunând publicului european spaţiul unui monovolum mic, combinat cu versatilitatea specifică segmentului familist.
Viitorul B-Max va fi dezvoltat pe platforma subcompactului Ford Fiesta, introdusă pentru prima oară în 2008. Dimensiunile îi vor permite minivan-ului să transporte până la cinci pasageri şi să adopte o deschidere glisantă a uşilor spate. Aceste ingrediente ar trebui să fie necesare pentru a putea contraataca Meriva, liderul segmentului din 2003 până în prezent.
Departamenutl european Ford a declarat că viitorul model B-Max ar putea intra deja în producție la finele anului viitor și va fi produs la uzina din Romania, Craiova. Ford intenționează să producă 150.000 de unităţi ale modelului B-Max la Craiova, un total din care 80% va merge la export iar restu vor fi pentru piața Română. Constructorul încearcă să crească astfel capacitatea de producţie a uzinei româneşti, care nu a fost exploatată suficient de la preluarea sa, în urmă cu doi ani.

Comentarii