lukoil-banenr

 

Ford cu un nou motor si 160 cai putere

Pilot Autoexpert

Producătorul american Ford, anunţă introducerea unui nou tip de motorizare pe benzină pentru modelul Mondeo. Ford prezonizează aceste schimbari de motorizare cu scopul de a atrage clienții din segmentul mediu. Modelul Mondeo a fost supus recent unui facelift și a fost prezentat în toamna acestui an la Salonul de la Paris va fi echipat cu un motor Ecoboost de 1,6 litir. Acest propulsor va înlocui prezentul motor de 2,0 litri și 145 cai putere.

Noul motor Ecoboost este un propulsor de 1,6 litri și produce 160 cai putere. Acest motor va avea un consum mediu de numai 5,7 litri la 100 kilometri și o rată a emisiilor de 158 g/km. De asemenea noul Mondeo va câştigă 160 de kilometri la capitolul autonomie, comparativ cu vechiul motor de 2.0 litri.
Motorul va fi echipat cu o cutie manuală cu şase rapoarte, propulsorul de 1.6 litri este capabil să propulseze modelul de la 0 la 100 de km/h în 9.3 secunde, garantând în acelaşi timp o viteză maximă de 215 km/h.

Ford intenționează să introduca acest motor la mai multe modele. La moment acest motor poate fi întâlnit pe C-Max, iar în viitorul apropiat va fi regăsit şi pe fraţii mai mari ai acestuia, S-Max şi Galaxy.

 

Comentarii