lukoil-banenr

Ford EcoSport

Cei de la Ford lansează la Beijing 2012 versiunea de serie a micului SUV Ford EcoSport, care se anunţă un rival direct pentru deja cunoscutul Nissan Juke, dar şi pentru noul Opel Mokka.

Pilot Autoexpert

Iniţial, Ford EcoSport a fost prezentat sub forma unui concept la începutul acestui an , dar nu la Salonul AutoDetroit 2012, cum aţi fi tentaţi să credeţi, ci la un salon mai puţin titrat, dar de pe o piaţă cu un mare potenţial: Salonul Auto New Delhi, din India.

Modelul de serie prezentat la Beijing 2012 nu se deosebeşte decât prin foarte puţine detalii de conceptul de la începutul anului, Ford EcoSport afişând un design deopotrivă tineresc şi serios. Deşi e bazat pe platforma tehnică a lui Ford Fiesta, EcoSport abordează linii mai convenţionale, caracterul de SUV fiind accentuat în primul rând de roata de rezervă, plasată pe hayon şi ascunsă de un capac.

La nivel tehnic, Ford EcoSport va oferi, în funcţie de piaţă, motoare din noua familie EcoBoost, de 1,0 litri şi 1,6 litri, dar şi un motor pe benzină de 2,0 litri, precum şi propulsoare diesel. Nivelul de echipare se anunţă bogat, EcoBoost urmând a beneficia de ESP, senzori de parcare, pornirea motorului de la buton sau conectivitate Ford SYNC.

Pentru moment, principalele pieţe vizate de Ford cu noul EcoBoost sunt China, Tailanda, India şi Brazilia -practic, în America de Sud e vorba de a doua generaţie EcoSport, prima fiind, de fapt, un Ford Fusion adaptat în stil crossover, destinată exclusiv pieţelor sud-americane.

Cel mai probabil, Ford EcoBoost va fi lansat pe plan european în toamnă, la Salonul Auto Paris 2012, urmând a intra în concurenţă directă cu noul Opel Mokka, dar şi cu deja-cunoscutul Nissan Juke.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVW E-Bugster Cabrio
Articolul următorLamborghini Urus Concept