lukoil-banenr

 

Ford Focus 2011

Pilot Autoexpert

Spre deosebire de actualul model, noul Ford Focus 2011 va arăta la fel pentru ambele pieţe auto, SUA şi Europa, iar producţia se aşteaptă să înceapă la sfârșitul lui 2010, comercializarea noului model fiind programată pentru începutul lui 2011.


Dacă privim peste design-ul ușor extravagant și complet revăzut, vedem o nouă generație, bine pusă la punct a unui dintre cele mai bune hatchback-uri.
Din punct de vedere estetic, noul Ford Focus 2011 prezintă un aspect mai sportiv şi mai dinamic, cu un interior modern. Consola centrală e optimizată pentru a oferi șoferului un acces cât mai bun la diferitele butoane şi panouri de display.

La interiorul noului Ford Focus 2011 s-au folosit o gamă de materiale superioare, ceea ce-i conferă un aspect de clasă premium. Design-ul consolei este destul de curajos dar promite o ergonomie sporită. Ford mai face eforturi considerabile pentru a ține pasul cu tendințele în vogă, de a oferi conectivitate sporită pentru diferite gadgeturi. De aceea Ford Focus 2011 prezintă o listă impunătoare de dotări.

O altă dovadă a faptului că Ford Focus 2011 pune accent pe tehnologie este sistemul de direcționare a tracțiunii pe puntea față care asigură aderență maximă a pneurilor la sol în cubre, ceea ce permite transmiterea integrală a tracțiunii și reduce considerabil probabilitatea de derapaj. Nu este o idee nouă pentru Ford Focus să ușureze sarcina punții față care e suprasolicitată pentru tracțiune și pentru a direcționa vehiculul în mașinile cu tracțiune pe față. O altă realizare a acestei idei este diferențialul electronic din Ford Focus RS.

Ford Focus 2011 va fi disponibil cu mai multe motorizări, cum ar fi impresionantul agregat supraalimentat de 1.6 litri Ecoboost, fiind parte dintr-o liniie de motoare care iau punctaje mari la capitolul fiabilitate. La fel vor fi disponibile și două unități turbo-diesel în 1.6 și 2.0 litri.

Comentarii