lukoil-banenr

Ford Focus ST a depăşit în vânzări renumitul Golf GTI

Pilot Autoexpert

Lupta hot-hatch-urilor a devenit din ce în ce mai strânsă în Europa, acolo unde publicul este mare amator de modele compacte cu sute de cai putere. Chiar dacă mulţi specialişti vedeau în Opel Astra GTC un pretendent pentru detronarea lui Megane RS, pericolul este reprezentat de Ford Focus ST.

Potrivit unei statistici publicate de compania specializată Polk, în ultimele trei luni ale anului 2012, practic primele luni de carieră europeană ale noului Focus ST, hot-hatch-ul Ovalului Albastru a fost cel mai vândut model din segment, reuşind să adune 44% din comenzile plasate în această perioadă, cu 1984 de unităţi vândute.

Aceste rezultat este mai mare cu 33% decât cel obţinut de Volkswagen Golf GTI şi cu 12% decât cel obţinut de Renault Megane RS. Pieţele care au adus cei mai mulţi clienţi pentru Focus ST şi totodată ţările în care modelul s-a vândut cel mai bine au fost Marea Britanie, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Ungaria, Elveţia, Suedia şi Nederlanda.

De la debutul oficial al modelului pe piaţa europeană, Ford a reuşit să vândă 3819 unităţi. Dintre acestea, 74% au fost hatchback-uri şi 25% break-uri.

Comentarii