lukoil-banenr

Ford Ka ar putea rămâne fără de urmaş

Pilot Autoexpert

Ford Ka are în faţă un viitor incert. Potrivit publicaţiei de business, Automotive News, reprezentanţii companiei americane iau în considerare eliminarea modelului Ka din portofoliul Ford la finalul ciclului de viaţă al modelului, deoarece acesta nu este profitabil şi nu poate fi încadrat în strategia One Ford, din moment ce este fabricat într-un singur loc, la fabrica Fiat din Tychy, Polonia. Spre deosebire de Fiat 500, Ford Ka nu are clienţi interesaţi de personalizare şi acest lucru afectează profitul obţinut de constructorul american în urma vânzării lui Ka.

Martin Smith, şeful departamentului de design Ford of Europe, a explicat că Ford are mai multe opţiuni în privinţa lui Ka, fie că vorbim despre eliminarea acestui model din portofoliu, sau de găsirea unui partener care să-i livreze un model care să poată fi comercializat la nivel global în aceeaşi formă.

Prima generaţie a lui Ford Ka nu a primit un facelift de-a lungul celor de 12 ani de carieră, ceea ce i-a ajutat pe cei de la Ford să obţină un flux constant de vânzări pe tot parcursul ciclului de viaţă al modelului. Ford pregăteşte o strategie similară pentru actualul Ka, un facelift nefiind cea mai bună investiţie pentru un model care nu obţine profit.

Comentarii