lukoil-banenr

Ford Focus RS a demonstrat de nenumărate ori, că în segmentul de hot-hatch-uri, este imbatabil la toate capitolele, performanţă, dotări, drive şi nu în ultimul rând preţ de achiziţie. Iar testele drive comparative, organizate de nume notorii în lumea auto, au scos în evidenţă nu o singură dată, avantajele modelului produs de americani.

Pilot Autoexpert

Ford însă, nu se mulţumeşte doar cu atât. Dovadă, este şi noul prototip, bănuit a fi RS500, pe care fotografii spioni l-au surprins în teste. În lipsa unor informaţii oficiale, care să confirme acest lucru, putem doar bănui că avem în faţa ochilor o versiune mai sălbatică a lui RS, trădată de capota ventilată şi lipsa unui far anticeaţă. Aşa cum principalele modificări se vor ascunde sub capotă, este dificil de presupus cu ce ne vor uimi de această dată inginerii Ford.

Şi cum actualul RS pune pe roţi în jur de 345 de cai putere şi 440 Nm de cuplu motor, extraşi din unitatea de 2.3 litri turbo-aspirată, nu ne rămâne decât să sperăm că aceste cifre se vor apropia de pragul a 400 CP. La pachet cu o caroserie uşurată şi o suspensie mai rigidă (care şi aşa este foarte rigidă), viitorul RS500 ar putea deveni cel mai hardcore hatchback produs vreodată în serie, din toată lumea!

Ford-Focus-RS500-1 Ford-Focus-RS500-2 Ford-Focus-RS500-3 Ford-Focus-RS500-4 Ford-Focus-RS500-5 Ford-Focus-RS500-6 Ford-Focus-RS500-8 Ford-Focus-RS500-9

Comentarii