lukoil-banenr

Ford Mondeo facelift

Acesta nu va debuta în cadrul Salonului Auto de la Paris, întrucat ultimele detalii nu au fost puse la punct. O noutate absoluta, ar fi aceea ca Modeo facelift va beneficia de motorul de 1.0 litri EcoBoost, unitatea cu trei cilindri premiata cu „International Engine of the Tear 2012”.

Pilot Autoexpert

Noua unitate galonata a celor de la Ford va înlocui vechiul motor de 1.6 litri si 120 de cai. Noul agregat de 1.0 litri dispune de 123 de cai putere, dezvolta 170 Nm, iar mulțumită funcției overboost, cuplul motor ajunge pentru câteva secunde să ofere 200 Nm.

Noul Mondeo facelift măsoara 4.870 mm în lungime și are un ampatament de 2.850 mm. Inginerii Ford ii oferă noului sedan o suspensie spate Integral-link, o servodirecție electromecanică îmbunatațită ce oferă o manevrabilitate mai bună.

La interior, americanii au păstrat aceleași elemente ca și pe proaspătul Fusion, versiunea de peste Ocean a lui Mondeo, iar acest lucru este de bun augur, întrucat clienții se vor bucura de materiale de o calitate bună și de un design modern. Tot la interior, Mondeo facelift beneficiază de sistemul MyFord Touch, SYNC și plafon panoramic.

Gama de motorizari va cuprinde clasicele 1.6 si 2.0 TDCI, în timp ce toate unitățile pe benzină vor purta sigla EcoBoost. Mai mult decât atât, americanii au în plan și dezvoltarea unei versiuni hibride a proaspătului sedan. Aceasta ar urma să beneficieze de serviciile unui agregat pe benzină de 2.0 litri secondat de un motor de 35 kW.

Comentarii